Den förtrollade skölden

Den här boken handlar om alvernas rike - ett land där allt är väldigt bra och folk trivs. Det är grönt och vackert och den rättvisa drottning Ärenpris styr äver riket. Där bor också stallpojken Hassel, som i den här boken kommer få vara med om ett riktigt farofyllt äventyr!

En dag rider en främmnade flicka in på slottsbacken. Hon heter Nejlika och hon berättar att hennes pappa är greve på borgen i Klippdalen och har bett henne hämta hjälp. De har blivit angripna av en hemsk jätte som heter Grym. Grym är så stor att han inte får plats i något hus, och han är fruktansvärt arg. Varje morgon kräver han att få döda en av Nejlikas pappas krigare; sen är han lugn resten av dagen - men varje morgon vill han ha ett nytt offer. Så har han tänkt fortsätta tills han har dödat alla.

Nu vill Nejlika få hjälp - hon vill få med sig en modig krigare från Ärenpris rike för att besegra jätten! Men vem får hon med sig? Jo, den lilla stallpojken Hassel! Hur ska han kunna besegra den farliga jätten Grym?

Spännande, actionfyllt och lite romantiskt! Perfekt fantasyserie för de lite yngre, från ca 8 år och uppåt. Det här är första delen i en serie på åtta böcker. Serien heter "Alvdrottningens riddare".

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 29 december 2011