Den dansande djävulen

Det här är första delen i trilogin om Tyko Flores äventyr. Berättelsen utesplar sig i en annan tid och i en annan sorts värld än vår egen. Huvudpersonen Tyko Flore är tretton år och har det inte lätt här i livet...

Tyko är föräldralös - förmodligen har hans föräldrar lämnat bort honom när han var liten, eller kanske t.o.m. sålt honom. Det är en hård värld han lever i där folk gör vad som helst för att överleva. Hela veckorna jobbar han nere i en silvergruva, tillsammans med många andra magra och ensamma barn. De jobbar alla med att ta stenprov från trånga gångar i gruvan, så att de rika ovan jord vet var de kan få mer silver ifrån. Silvret används sen för att bekosta de rikas överdådiga fester ovan jord. Den som styr är hertig Mazoo, en farlig och oberäknelig man som också kallas för "den dansande djävulen".

Nere i gruvan lever Tyko och de andra barnen farligt. Det är ett hårt och krävande jobb; alla överlever inte. Endast på söndagar får barnen komma upp ovan jord, då för att gå i kyrkan. Just en söndag får Tyko det första meddelandet från en annan värld. Från en talande fågel får han höra en ramsa som tydligen ska säga något om hans eget liv. Och en kväll ligger det ett handskrivet meddelande i hans säng som ska komma att förändra hela hans tillvaro... kanske finns det en bättre verklighet i en annan värld för honom?

Ett magiskt och spännande äventyr! Läs även fortsättningarna "Fyrtornet i Son-Li" och "Polyhymnias guld". Passar för ca 10-13-årsåldern. Även bra som högläsningsbok!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 7 februari 2012