Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

Frankie är inte den hjältinna vi förtjänar, men den vi behöver.

14 december 2007

Till rektor Richmond och styrelsen för Alabasters internatskola

Jag, Frankie Landau-Banks, erkänner härmed att jag ensam var hjärnan bakom de överträdelser som begåtts av De trofasta bassetarnas ordenssällskap. Jag tar på mig det fulla ansvaret för de störningar sällskapet har orsakat - inklusive Biblioteksdamen, Valparna där i fönstret, De tusen hundarnas natt, Konservupproret, och Guppykidnappningen.

Med detta menar jag att det var jag som författade instruktionerna till sällskapets övriga medlemmar.

Jag, och bara jag.

Under sommaren mellan sitt första och andra år på high school så genomgår Frankie en typ av metamorfos, nämligen: hon blir ganska snygg. Väl tillbaka i skolan är det många som uppmärksammar denna förändring och det dröjer inte länge förrän Frankie är ihop med en av skolans mest populära killar.

Frankie är emellertid mer än "en vacker förpackning" (den nya pojkvännens ord). Hon är någon med imponerande intelligens och stor ambition.När det visar sig att pojkvännen är med i ett hemligt sällskap som finns på skolan (endast för män/pojkar) bestämmer sig Frankie för att allt de gör skulle hon kunna göra bättre. Så hon tar över sällskapet. Och hon gör allting bättre. Ända fram till att det hela spårar ur.