Deckare

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... deckare för barn i lågstatieåldern

 1. Mysteriet med den försvunna katten

  Av: Steinman, Ina Vassbotn Tipsat av: Maria Carlén

  Just när sommarlovet är som tråkigast och ensammast får Henny syn på något som ändrar allt. På en lapp på bibliotekets anslagstavla står det att en detektiv letar efter en assistent... kan Henny vara rätt person för uppgiften?

 2. Bellman på spökjakt

  Av: Gissy, Peter Tipsat av: Jenny Språng

  Världens knasigaste deckare för dig på lågstadiet

 3. Megakillen - den stora hemligheten

  Av: Olczak, Martin Tipsat av: Linnéa Björkman

  Melker bestämmer sig för att bli superhjälte. Men istället för hjältedåd blir det klantdåd, kommer han någonsin kunna hjälpa någon i nöd?

 4. Skandalen vid Skanstull

  Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Maria Carlén

  Kalle Skavank och hans kusin Dilsa har vi fått följa i många böcker nu. I "Skandalen i Skanstull" får de fullt upp med att försöka lösa ett klurigt fall kring stulna båtmotorer. Det blir som vanligt ett spännande äventyr som tar oväntade vändningar.

 5. Hunden på Lugna Gatan

  Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Maria Carlén

  Kalle Skavank och hans kusin Dilsa är experter på att lösa olika mysterier. En morgon på väg till kiosken får Kalle syn på något konstigt - en kvinna som är ute och rastar ett koppel utan hund! Ibland stannar hon till och pratar med det, precis som att det fanns en hund där också. Vem är hon?

 6. Branden vid Söderbysjön

  Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är den sjunde boken om Kalle Skavank. Man kan läsa böckerna i vilken ordning som helst. Kalle bor tillsammans med sin pappa, som också har en kiosk där Kalle brukar jobba lite på helger och lov. Därför kallar han sig kioskdeckare. Kalle löser olika kluriga mysterier tillsammans med sin smarta kusin Dilsa. Ibland blir det riktig läskigt!

 7. Hjälp! Rånare!

  Av: Trenter, Laura Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är en spännande bok som handlar om 9-årige Sebbe och hans kompis Johanna som är ett år yngre. En helt vanlig dag har de sällskap hem från skolan. Johanna ska köpa frimärken på postkontoret på vägen och Sebbe följer med in. Då plötsligt händer något helt oväntat!

 8. Silverskatten

  Av: Jansson, Anna Tipsat av: Maria Carlén

  Många vuxna gillar Anna Janssons deckare. De handlar om Maria Wern som löser olika fall. Nu har Anna Jansson börjat skriva deckare för barn och huvudpersonen är detektiven Emil Wern, Marias son. Han är precis lika förtjust som sin mamma i att lösa olika mysterier.

 9. Dilsa och kärlekens mysterier

  Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Maria Carlén

  Kanske har ni läst deckarserien om Kalle Skavank? I så fall känner ni också till hans kusin, Dilsa, som också älskar att lösa olika mysterier. Det här är första boken i hennes egen deckarserie. Dilsa löser gärna lite annorlunda problem än sin kusin Kalle!

 10. Motorsågar i Björkhagen

  Av: Dahlin, Petrus Tipsat av: Anna Dunér

  I området där jag bor har någon sågat i en massa träd utan tillåtelse. När det upptäcktes fick träden tas ner helt. Annars hade de kunnat välta. Flera träd förstördes på olika skolgårdar och förskolegårdar.