De vassa tändernas skog

Det här är en riktigt spännande bok om liv, död och övernaturliga varelser. Men det är varken vampyrer eller varulvar det handlar om - utan zombies!

Huvudpersonen heter Mary och bor i en liten by omgiven av en enorm skog. Runt byn finns höga stängsel och vakter som patrullerar runt för att skydda invånarna. I skogen utanför, "de vassa tändernas skog", finns nämligen de Odöda. De Odöda är levande döda som blivi smittade av andra likadana varelser. Smittan har funnits länge och fler och fler drabbas av den, när stängslet ger vika någonstans eller när någon människa råkar komma för nära skogens varelser. De odöda står ofta vid stängslet och ser hungriga ut. Om man blir smittad tar det ett par dagar innan man dör och blir en zombie. Man kan välja att låta sig bli avrättad och slippa bli Odöd, eller att efter ett par dagar ansluta sig till de andra Odöda i skogen och leva där - som död- för evigt. Ibland skymtar någon i byn en anhörig som valt det senare alternativet och blivit förvandlad till zombie. Det är förstås oerhört smärtsamt att se någon man har älskat - kanske ens mamma eller syskon - helt förvandlad och okontaktbar men ändå på något sätt levande.

Marys pappa är odöd, och när även Marys mamma smittats och dör skickas Mary till Systerskapet dvs kvinnorna som styr byn. Livet bland Systrarna påminner om ett kloster. Dit lämnas ogifta flickor som ingen man "tingat". En dag upptäcker Mary att en flicka från världen utanför nått fram till byn, men hålls gömd av Systerskapet. Vem är hon? Och hur är världen där utanför? Mary har alltid hoppats att det finns en annan värld någonstans men inte vågat hoppas. Hon har fascinerats av sin mammas berättelser om havet långt bortifrån den instänga lilla byn. Hur ska hon kunna ta sig dit?

Spännande, sorgligt och känslosamt! Det finns fler delar i serien.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 4 maj 2012