De vänsterhäntas förening

Det är alltid en glädje när en av mina favoritförfattare, Håkan Nesser, kommer ut med en ny bok. Den här kriminalromanen är dessutom speciell på så sätt att huvudpersonerna från Nessers två kriminalserier möts i samma berättelse!

Kommissarie Van Veeteren från Maardam, som man kunnat läsa om i tio böcker (1993-2003), är numera pensionär. Lagom till sin 75-årsdag får han höra att ett gammalt, och som man trodde enkelt, fall i själva verket inte alls är löst. Det grämer honom och han kan inte låta bli att tillsammans med sin hustru börja nysta i den gamla historien.

I Sverige finns kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge, som vi kunnat följa i fem böcker utgivna mellan 2006 och 2012. Han och kollegan Eva Backman rycker ut för att ta hand om ett mord vid en sommarstuga. Kopplingar finns till Europa och så småningom hamnar de två poliserna vid samma bord för att försöka komma fram till vilka samband som lett till så många människors oförklarliga död.

Nessers böcker är så gott som alltid intressanta, spännande och väl berättade. Man vill sträckläsa dem – samtidigt som man inte vill att de ska ta slut. De vänsterhäntas förening är inget undantag. Läs den!

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 13 september 2018