De tysta stegen bakom

När Elsa och hennes föräldrar flyttar in i gamla Ellesbo herrgård förändras deras liv på fler sätt än de kunnat ana. Mamma och pappa har fullt upp med att renovera huset och göra om det till ett pensionat. De tror inte alls på Elsa när hon försöker berätta om allt märkligt som verkar hända därhemma.

I ett av rummen finns en speciell tavla som Elsa inte kan slita ögonen ifrån. Den föreställer en söt flicka med ljust, lockigt hår och fina kläder. Men, flickan är sjukligt blek och ser gråtfärdig ut. Elsa börjar grubbla över vem hon var, och varför hon ser så ledsen ut. Har hon kanske bott på herrgården för länge sedan?

En av de första kvällarna i huset börjar Elsa höra små, tassande steg i sitt rum. Hennes föräldrar säger att det kan knaka lite om gamla trägolv, men Elsa är säker på att det är riktiga steg. Steg från någon som inte syns... När hon även börjar se ett spöklikt ansikte i fönstret blir hon riktigt rädd. Kanske hör det ihop med graven i trädgården och herrgårdens tragiska historia?

Det börjar lite trevande mystiskt, men blir till slut en riktig spökhistoria på liv och död. Perfekt för alla (inte alltför lättskrämda) mystikälskare från ca 10 år.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 20 maj 2015