Databaser

Täby bibliotek erbjuder ett antal digitala uppslagsverk och databaser. Några får du tillgång till direkt från din egen dator och andra kan du nå när du besöker Täby huvudbibliotek.

I de här digitala uppslagsverken och databaserna kan du som låntagare söka pålitliga fakta i olika ämnen. För att få tillgång till de uppslagsverk och databaser du kan nå hemifrån använder du ditt lånekortsnummer (personnummer fungerar inte). Har du inget lånekort måste du komma till biblioteket och ordna ett. Här hjälper det tyvärr inte att logga in på bibliotekswebben. 

Alex författarlexikon

Alex författarlexikon nås på bibliotekets publika datorer, via ip-inloggning från bibliotekens trådlösa nätverk och var som helst ifrån om du loggar in här. Du hittar också författarinformation från Alex om du söker böcker i katalogen. Från katalogen kan du länka dig till den fullständiga databasen men då krävs lånekortsnummer för att kunna logga in.

EBSCOhost Databases

On line-databas med tidskriftartiklar om historia, ekonomi, psykologi, teknik, medicin och naturvetenskap. Det finns 1 200 tidskrifter i fulltext från 1990 och framåt och referenser med kortare sammanfattningar från och med 1984. Du kan få vägledning genom 40 referensböcker i fulltext samt 116 000 bilder.

Nås hemifrån med hjälp av lånekortsnummer.

Global Grant - din hjälp i stipendiedjungeln

Din hjälp i stipendiedjungeln. Stipendier, bidrag och fonder i Sverige och internationellt.

Nås hemifrån med hjälp av lånekortsnummer och på biblioteket med IP-inloggning.

Landguiden

Källkritiskt kontrollerade basfakta om alla världens länder. I Landguiden får du information om länder, konflikter och organisationer. Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt av Utrikespolitiska institutets redaktörer som dagligen följer utvecklingen i världen.

Nås på biblioteket med IP-inloggning på det publika datorerna. 

PressReader

Tusentals dagstidningar och tidskrifter på många språk och från olika länder, inklusive Sverige. Publikationerna ser exakt ut som de gör i tryckt form och är tillgängliga i sin helhet direkt på utgivningsdagen. 90-dagars-arkiv.

Tillgänglig på datorer i huvudbibliotekets entré och via din dator om du loggar in här.

NoveList

NoveList är en databas om skönlitteratur för barn, ungdomar och vuxna. Bland innehållet finns mängder av boktips, recensioner och artiklar om 100 000-tals skönlitterärar titlar. Här finns även författarporträtt, tips på författare som skriver liknande dina favoriter, samt möjlighet att söka böcker på teman och ämnesord. För lärare och andra som arbetar med litteratur finns utmärkta guider för bokprat, bokcirklar och diskussionsfrågor.

Nås hemifrån med hjälp av lånekortsnummer.

OBS! Täby bibliotek erbjuder även ett flertal databaser för släktforskning.