Där solen går upp i väster

Roman från Frankrike av svenska Britta Röstlund

I staden Ploumanac’h, vid Bretagnes kust sker plötsligt något hemskt. En familj från Paris, en mor med två barn omkommer då de faller ner från de rosa granitklipporna, precis vid havet. Pappan, León var på plats när det inträffade och i staden skvallras det om mord. León själv minns ingenting. Ett vittne, den mycket specielle Monsieur Bennet ser händelsen från sitt hus men vill inte berätta något för den lokala polisen.

Det är mysteriet kring mamman och barnens död, (var det ett självmord, en olycka eller ett mord) som till mångt och mycket för berättelsen framåt. Ändå är boken inte en deckare i klassisk mening, det är mer en skildring av tre män: León, Monsieur Bennet och Ploumanac’hs polis Pierre och hur händelsen påverkar deras liv. Hur hanterar människan ett trauma eller förlusten av ens närmaste, en fråga som blir till en viktig del av boken.

Boken är skriven av journalisten och författaren Britta Röstlund, som är bosatt i Frankrike men ursprungligen kommer från Täby. Där solen går upp i väster är hennes andra roman, på svenska.

Taggar:

Tipsat av: Christina Klarström den 7 juni 2019