Claude på semester

Lär känna hunden Claude och hans vän herr Korvstrumpa. I den här boken förvandlas deras lugna semesterdag till ett äventyr med hajar och pirater.

Den lilla hunden Claude bor i ett hus tillsammans med människorna herr och fru Blanksko. Det enda man får veta om herr och fru Blanksko är att de har väldigt blanka skor och är väldigt långa, så långa att de inte får plats på bokens sida. I huset bor även herr Korvstrumpa, en helt vanlig randig strumpa som varje dag ger sig ut på äventyr med Claude när husse och matte har lämnat huset. Den här dagen bestämmer sig Claude för att ta semester och åka till havet. Herr Korvstrumpa hänger med eftersom han på sistone har stressat så mycket och behöver vila upp sig. Claude packar ner användbara saker som kalsonger, en lampskärm, lite tejp, en tamburin och vispgrädde på burk. På stranden märker Claude att alla människor har underkläder på sig och för att smälta in tar han på sig herr Blankskos kalsonger, dessvärre visar det sig att dessa är alldeles för stora för lilla Claude. Tur att det går att fixa med lite tejp, och sedan börjar det stora äventyret! Under dagen räddar Claude på ett oväntat sätt en man från att bli uppäten av en haj, fixar gratis glass (dock inte med smak av saftigt köttben som han önskar) och vinner en sandslottstävling. Dessutom får Claude och herr Korvstrumpa hänga med några pirater för att leta efter en riktig sjörövarskatt!

Claude på semester är en perfekt bok för den som vill ha något kort och väldigt roligt. Boken är fylld av knasigheter, oväntade vändningar och den underfundiga humorn genomsyrar både text och bild. Perfekt för både högläsning och för den som precis har börjat läsa!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 20 december 2013