Boet

Tänk dig att du har en lillebror som är allvarligt sjuk. Hela familjen tyngs av oro och sorg. Plötsligt, som i en dröm, får du möjlighet att göra allt bra igen. Skulle du tacka ja till den chansen? Även om du inte riktigt vet vad ditt "ja" innebär?

Det råder inga tvivel om att det står riktigt illa till med Steves nyfödde lillebror. Det är inget virus eller något annat som han kan tillfriskna från, och läkarna har svårt att se var felet sitter. Kanske kommer han aldrig kunna prata, gå eller äta utan hjälp. I värsta fall kommer han inte ens hinna bli särskilt gammal.

Oron och ovissheten slår sina klor i hela familjen. Steve undrar hur länge till hans föräldrar kommer att orka- och hur länge kommer han själv att orka? Han har redan som det är stora problem att hålla sin oro i schack,  att slappna av och att... ja, fungera normalt. Han skriver långa listor på ritualer han måste utföra innan det är sängdags och sina händer tvättar han så ofta att de tidvis är röda och fnasiga. Något annat som är läskigt är det stora getingboet utanför fönstret - Steve är allergisk mot getingar och just i sommar verkar de finnas precis överallt! En del av getingar ser väldigt annorlunda ut; de är nästan helt vita med bara några små silvergrå ränder.

En natt får Steve besök av en varelse som liknar en ängel, och som lovar att hon kan göra Steves lillebror frisk igen. Hon kan laga honom! Men, snart visar det sig att det ängeln menar inte alls är det Steve hoppats på. Något är väldigt fel.  "En vacker dag - och den är verkligen inte långt borta nu, även om jag vet att det känns som en evighet när man verkligen längtar efter något - när du vaknar på morgonen så finns den riktiga bebisen där, helt enkelt" berättar ängeln. Steve blir livrädd. Vad menar hon? Vad kommer att hända med hans lillebror nu? Han vågar inte berätta för någon vad han får höra.

En isande läskig pyskologisk skräckberättelse om för stora drömmar, liv och död - och mängder av getingar!

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 12 maj 2016