Bockarna Bruse på badhuset

Denna sommar vill bockarna Bruse göra något nytt, kanske besöka det nya badhuset?

År efter år har bockarna Bruse gått samma gamla väg till fäbon för att äta sig mätta på våfflor och saftigt gräs. Och år efter år måste de gå över bron med det hemska trollet därunder. Men nej, inte denna sommar! När de är på väg får de se en ny skylt med pil som pekar bort från fäbon, och på den står det ”Badhuset”. De bestämmer sig för att prova på detta denna sommar, men det kommer att bli dyrt, säger stora bocken, de kommer inte ha råd med våfflor varje söndag..

Bockarna har aldrig varit på ett badhus förut, de går t.ex. in till bassängen utan att duscha och sedan när de duschat så har de inga badkläder. När allt sådant äntligen är fixat så ställer de sig i kö för att åka den stora, långa och häftiga vattenrutschkanan. Men… vem kommer då? Trollet så klart! Och trollet sätter sig under trappan till kanan så att ingen vågar åka. Då bestämmer sig bockarna Bruse för att rädda dagen!

En rolig ny version av den gamla sagan om bockarna Bruse. Härliga bilder och bra flyt i språket gör det till en perfekt högläsningsbok som både barn och vuxna kommer att tokgilla!

/Linnéa B

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Linnéa Björkman den 7 november 2014