Blommor över helvetet

En prisbelönt debutroman och den första i en planerad trilogi.

I en avlägsen by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en naken man med utrivna ögon. Kriminalkommissarie Teresa Battaglia blir kallad till platsen. En hårdhudad kvinna på dryga 60 år som med sitt bländande intellekt och analysförmåga har slagit sig fram i den mansdominerade italienska poliskåren och åtnjuter en motvillig respekt.

Fler mord och märkliga incidenter följer. Det är något som rör sig i skogarna, något nästan omänskligt. Battaglia inser snart att en grupp barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och det dröjer inte länge förrän ett av dem försvinner.

Så påbörjas en kamp mot klockan och de tusentals hektar av skog, dalgångar, klyftor och grottor som omger byn. Men för Teresa, med en diagnosticerad men inte ännu avslöjad alzheimer, är tiden än mer knapp. Än så länge fungerar det med minneslappar, men hur länge? Kommer hon hinna gripa mördaren innan det är för sent?

Parallellt med jakten på mördaren skildras ett experiment med barn som går tillbaka till andra världskrigets dagar.

De olika tidsepokerna och händelseförloppen vävs ihop till en suggestiv spänningsroman som verkligen rekommenderas.

 

Blommor över helvetet är en prisbelönt debutroman och den första i en planerad trilogi. Miljön i boken är helt autentiskt beskrivet utifrån författarens hemtrakter men under andra namn. Även forskningsprojektet som det berättas om i boken har hänt och utfördes av den österrikiske psykoanalytikern René Spitz på 40-talet.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Markus Hammargren den 9 oktober 2019