Blink

Plötsligt en dag dimper det ner 28 kärleksbrev utan avsändare hemma hos Martin.

Det här en kärleksroman med många huvudrollsinnehavare och historier i. Varje kapitel kan läsas som en kortberättelse men det finns en poäng i att läsa hela boken då karaktärernas liv vävs in i varandra och kan dyka upp som till exempel vän eller syskon i någon annans berättelse.

Vi får bland annat träffa Mads som gillar att fotografera naturen och råkar fånga en mystisk flicka på bild och blir kär. Men hur ska han kunna hitta henne igen när han inte ens vet vad hon heter? Sen är det olyckliga Anne som sväljer sömntabletter efter att hon gjort slut med Sebastian för att i nästa sekund spy upp allt och bege sig ut i Köpenhamnsnatten på jakt Sebastian när hon har får veta att han är försvunnen. Kanske har hon känslor kvar för Sebastian trots allt? Och Martin som är tillsammans med Helen men får 28 heta kärleksbrev från någon som heter Julie. Efter två veckor står han inte ut längre utan måste ta reda på vem denna Julie är som skriver att hon älskar honom över allt annat. Han gör en lista över 18 olika Julie i stan och börjar söka upp dem en efter en...

Vi får följa med dessa och ett antal andra personers historier som utspelar sig på olika platser i Danmark. Det handlar om kärlek och hur den kan te sig; att vara hemligt kär, olyckligt kär och vansinnigt kär. Om kärlek som tar slut, svartsjuka och passion. Mette Finderups berättelser om ung kärlek slingrar sig in i varandra på ett mycket spännande och filmiskt sätt.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 18 juli 2014