Björnstad

Fredrik Backman blir bara bättre och bättre! Den här boken griper verkligen tag om sin läsare och det är väldigt svårt att släppa den ifrån sig.

Björnstad handlar inte om hockey, även om man kan tro det, den handlar om kärleken till hockey. Och den handlar om människor. Därför blir den allmängiltig och viktig. Detta bevisas av att jag fullkomligt slukade denna 472 sidor långa bok, som i alla fall på ett plan handlar om ishockey, något som jag i själva verket inte har ett dyft intresse för. 

Kanske borde jag skriva något om bokens innehåll? Om livet i ett litet samhälle långt i norr där allt rör sig kring hockeyn? Om några ungdomar, ett lag, deras tränare, föräldrar, skolkamrater och lärare ... Om ett oförlåtligt brott, om en hämnd som tar form ... Men nej, det är svårt att sammanfatta innehållet. Jag nöjer mig med att säga att den är så bra!

Jag tycker om nästan allt i denna berättelse – språket, människoskildringarna, hur personernas liv är hopkopplade med varandra, hur så mycket händer under en kort tid, dramatiken, utvecklingen ... Jag ser dessa människor lika tydligt framför mig som om jag kände dem – jag lider med dem och gruvar mig med dem. Rättigheterna är sålda och boken ska bli TV-serie. Det kan jag förstå. Samtidigt är det inte nödvändigt, för en "film" uppstår ändå i huvudet på den som läser berättelsen.

Mer än på TV-serien väntar jag på att få läsa del två. Den ska heta Vi mot er och väntas utkomma i augusti 2017.

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 29 juni 2017