Berövad

"Du gömde dig. Vi höll dig gömd tills du var trygg igen. Det dröjde väldigt, väldigt länge". Angie Chapman, sexton år, har just kommit tillbaka hem efter att ha varit spårlöst försvunnen i tre år. Hennes föräldrar har långsamt försökt acceptera att hon förmodligen är död sen länge. Själv kan hon inte förklara var hon har varit eftersom hon drabbats av total minnesförlust. Vad har hon egentligen varit med om och vem har det gjort henne till? Eller... vilka?

Angie var tretton år gammal när hon försvann från ett sommarläger för scouter. Väl hemma har hon ingen aning om vad hon egentligen varit med om under de tre åren som gått sen dess. Det står dock klart för alla att hon måste ha varit med om fruktansvärda saker. Hon är sliten och blek och runt hennes handleder och vrister slingrar sig långa ärr. Vem har behandlat henne så? Och varför har hon en ring på sig som det står "min lilla hustru" i?

 Samtidigt som Angie försöker komma tillbaks till sitt gamla liv med familjen, vänner och skolan kommer minnena från de förlorade åren långsamt tillbaka till henne. Det här är nämligen något så ovanligt som en ungdomsbok om dissociativ personlighetsstörning - ett sätt att hantera svåra övergrepp genom att låta olika delpersonligheter hantera olika delar av traumat. Vad har de olika rösterna att berätta om Angies liv som försvunnen? Vem förde bort henne egentligen? Vad har hon varit med om? Och kommer hon någonsin att bli sig själv igen?

 

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 25 september 2013