Benitosommar

Febersomrig kortroman i storstadsmiljö.

Det är 1999, på gränsen till millennieskiftet. 22-åriga Karin bestämmer sig för en galen sommar i Stockholm, då hon tänker krama det sista ur ungdomen och leva till max innan det slutligen är dags att kränga på sig vuxenkostymen för gott och börja plugga i London. Hon lär känna ett gäng härliga killar och tillsammans driver de runt i den drömska storstaden, från den ena festen till den andra, via nattklubbar och ölhak och snabbmatsrestauranger.

Tyvärr går inte allt riktigt som planerat. Ur festens dimma framträder Kalle, alltför snygg, alltför lockande. Känslor hinner ikapp henne, men Kalle har förstås tjej. Plötsligt är inte allt lika roligt och glatt längre, inte lika enkelt. Baksmällan kommer smygande som ett brev på posten.

Det är en snabb bok, kortroman, autofiktion. En fristående fortsättning på Karin Ströms tidigare böcker, Bensin och Feber. Jag gillar den mycket, jag gillar det korta formatet, den knapphändiga, eleganta prosan. Inspirerande! Utöver det är det en närmast perfekt bok att läsa nu när sommaren faktiskt verkar vaknat upp ur sin envisa slummer. Vi ses på stan!

/Johan Fagervall

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Johan Fagervall den 9 juni 2017