Barn passar inte som husdjur

“ Skulle du tycka att det vore roligt om ett djur bestämde sig för att göra DIG till sitt husdjur? ”

En dag när björnen Lollo är ute och övar piruetter i skogen hittar hon en litet människobarn som säger Pip bakom en buske. Lollo tycker omedelbart att det är den sötaste lilla skrutten i hela världen, döper skrutten till Pipis och beslutar sig för att behålla Pipis som sitt husdjur. Från och med den här stunden tänker Lollo att de alltid ska vara tillsammans. Till en början är allt toppen, Lollo kunde inte ha hittat ett bättre husdjur. Men efter tag börjar Pipis krångla till det och uppför sig inte alls som Lollo vill...

Barn passar inte som husdjur är främst otroligt rolig att läsa för barnen. Det enkla och lekfulla språket och de humoristiska och inlevelsefulla illustrationerna gör boken lätt att ta till sig. Med många versaler och utropstecken blir högläsningsstunden enkelt en succe.

Boken är också tankeväckande, och något man kan prata vidare om. Författaren själv avslutar med orden:

“En gång när jag var liten hittade jag en groda i skogen och tog hem den för att ha som husdjur. Det gillade inte min mamma. “ Skulle du tycka att det vore roligt om ett djur bestämde sig för att göra DIG till sitt husdjur? ” frågade hon mig. “ Absolut!” svarade jag.