Bara inte du

Katarina von Bredow är en mästare på att beskriva svår och förbjuden kärlek. Det gör hon även i sin senaste bok, "Bara inte du". Huvudpersonen Emma är tjugo år och boken börjar med att hon får hjälp av sina kompisar att flytta in i sin första egna lägenhet. Bland dem finns Markus, hennes allra bästa vän som alltid ställer upp och är som en bror för henne. Där finns också Ellinor, Emmas tjejkompis, och hennes snygga pojkvän Adrian.

På kvällen  efter inflyttningen blir det inflyttningsfest hos Emma och då händer något ovanligt. Ellinor och Adrian, som alla ser som det perfekta paret, börjar gräla. Adrian har köpt en dyr motorcykel utan att berätta det för sin flickvän. Hon blir besviken och tycker att de skulle ha köpt en gemensam bil istället.

  Några dagar senare, när Emma är ensam hemma, ringer det på dörren. Utanför står Adrian med en liten hylla som han tycker skulle passa perfekt i Emmas lägenhet. Strax innan Adrian går kramar han om Emma, och kramen blir både lite för lång och lite för intensiv. Emma känner sig helt yr när Adrian gått därifrån. Var det bara hon som kände spänningen mellan dem eller är den ömsesidig?  Nej då, det visar sig att Adrian känt samma sak och han och Emma börjar höras utan att Ellinor vet om det. Emma intalar sig att hon bara försöker vara ett stöd för Adrian nu när det är lite skakigt mellan honom och Ellinor, men hon vet att det inte är hela sanningen. Borde hon inte stötta Ellinor istället i så fall? Den kvällen Adrian tar med Emma på en åktur med sin motorcykel går allt överstyr och de inser att det satt igång något som är förbjudet och omoraliskt men samtidigt alldeles underbart. Deras kärlek har ju ingen framtid men hur avslutar man något som man inte kan klara sig utan?

Gillar man knepiga relationer och svåra dilemman så kommer man garanterat gilla den här boken. Förutom kärlek så tar den också upp vänskap, svårigheten i att ha skilda föräldrar och rädslan man kan känna när folk man bryr sig mycket om börjar med saker som inte är bra för dem.

Hjärta och smärta för högstadiet!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 2 december 2010