Balladen om sångfåglar och ormar

Läs hur Hungerspelen började och hur en skurk skapas

Äntligen är den här - förhistorien till den populära Hungerspelen-trilogin. I denna bok får vi följa ingen mindre än Coriolanus Snow, blivande president i Panem (fast det är det ju bara vi som läst trilogin som vet). Efter att hans familj förlorat allt under kriget har han, hans kusin och hans farmor levt i släkten Snows magnifika våning men har fått skrapat ihop pengar till mat varje dag. Dock försöker Coriolanus hålla skenet uppe och berättar inte för någon om deras fattigdom.

Det är ett spännande grepp att göra Coriolanus till huvudperson. Jag blir liksom insvept i hans charm och hejar på honom, önskar att allt ska gå bra. Men jag vet ju samtidigt att någonstans kommer allt att vända. Han balanserar som på en vass knivspets och vajar fram och tillbaka gällande sina idéer och sin moral. 

Hungerspelen-läsaren blir inte besviken, det finns många vinkningar till de framtida Hungerspelen; namn, platser och händelser. Saker och ting får sin förklaring och historia. En spännande bladvändare helt som får mig att genast vilja läsa om Hungerspelen-trilogin igen!

Kan vi hoppas på en fortsättning?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Linnéa Björkman den 17 juni 2020