Börja sticka

Det är lättare än man tror att sticka.

Visst är det vilsamt att se på när någon handarbetar och höra ljudet av två stickor som slår mot varandra. Fingrarna tycks flyga fram när tråden snos om fingret och stickan går upp och ner i garnet. Många minns från barndomen att någon äldre anhörig satt och handarbetade och har med sig känslan av hemtrevnad från den tiden. Men att sticka själv, nej, det är allt för svårt och inte har jag tålamod för det heller, tror många.

Men är det verkligen så svårt? Det vet man ju inte förrän man prövat. Det här är en bok som visar och förklarar det allra viktigaste som en nybörjare behöver kunna. Boken börjar med att visa hur man lägger upp maskor, sedan blir det räta maskor följt av hur man maskar av, dvs hur man avslutar en stickning. Redan nu kan du sticka en väst, en mössa och en halsduk som du får beskrivningen till.

Sedan går boken vidare med aviga maskor och handledsvärmare. Så fortsätter boken med att bygga vidare vår kunskap med nya sticksätt och mönster som är anpassade för den rena nybörjaren. Så är du sugen men inte riktigt kommit till skott, då tycker jag att du ska låna denna bok och börja skapa. Alla pratar om mindfulness och handarbete är mindfulness i praktiken.

Som bonus på slutet så får man även lära sig att virka.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Averin den 6 februari 2018