Analys av ett försvinnande

Det otänkbara händer, en älskad person försvinner och livet blir sig aldrig mera likt.

När Nuri är 10 år dör hans mamma. Han lever i storstaden Kairo med sin pappa och hushållerskan Naima som uppfostrar honom. Pappan är en välbeställd och f.d. politiskt mycket inflytelserik person. I bokens början möter vi Nuri och hans far på semester vid havet. Hit, till den exklusiva badorten utanför Alexandria, brukade de åka när mamman levde. Men nu saknas hon och när Nuri träffar den vackra Mona på semesterorten uppstår en vänskap mellan pojken och den unga kvinnan. Nuri blir också smått förälskad i henne. När pappan och Mona inleder ett förhållande och småningom gifter sig kompliceras relationerna i ett triangeldrama.

Romanen spänner över ett långt tidsperspektiv, från Nuri som barn till dess han växer upp till en ung man. Pappan placerar honom på en internatskola i England och de träffas sällan. En dag försvinner pappan helt. Kan det ha med hans tidigare arbete för regeringen att göra?
En väldigt välskriven bok om att växa upp, om saknad, styvmoderskap och svartsjuka. Här finns också flera oväntade öppningar i boken som har med Nuris pappas försvinnande att göra.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Fahle den 23 mars 2012