Analfabeten som kunde räkna

Högt tempo, berättarglädje och galna infall karaktäriserar denna bok som utspelar sig huvudsakligen i Soweto och Gnesta!

Nombeko växer upp i en kåkstad i Soweto. Hon får tidigt jobb som föreståndare för kontoret för latrintömmarna, detta eftersom hon trots att hon inte kan läsa ändå är en naturbegåvning på att räkna. Hon blir föräldralös vid tio års ålder och lär sig att ta vara på sig själv. När hon blir antastad sätter hon helt enkelt en sax i låret på förövaren! Så småningom hamnar hon i Sverige och har ofrivilligt en atombomb i sitt bagage!
Denna uppföljare till författarens succéroman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är lika full av berättarglädje, humor och förvecklingar. Den är en hejdlös drift med sakernas tillstånd i världen och alla maktfullkomliga, fördomsfulla människor. Man måste vara beredd att släppa kraven på vad som är sannorlikt och glatt låta sig svepas med i äventyret och ha roligt åt galenskaperna. Men det är humor med underliggande allvar och boken handlar också t.ex. om hur föräldrar kan få sina barn att försöka förverkliga förälderns drömmar istället för sina egna.
Boken är inläst av av Björn Granath, lyssna gärna på honom, det är mycket underhållande.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Herrlin den 4 december 2013