100 platser du aldrig kommer att besöka

Utan att behöva boka dyra resor och skaffa reseförsäkring kan du ändå ta dig till mytomspunna och hemliga platser runt om i världen tack vare den här boken.

I den här boken kan vi läsa om 100 platser som är omtalade, mytomspunna, okända och bortglömda runt om i världen. Vissa platser förstår man varför man inte kommer att besöka, t.ex. Ormön utanför Brasilien där det uppskattningsvis finns en orm per kvadratmeter och där ormarna sägs ha tagit över en gammal fyr efter att ha dödat den siste fyrvaktaren på ön. Oavsett om detta är en myt eller inte så är det nog bäst att låta ormarna vara ifred på ön... 

Boken beskriver även kända platser som Guantánamobasen, kärnkraftverket Fukushima Daiichi och Vatikanens hemliga arkiv, platser som ingen vanlig resenär kan besöka. Allt detta, och mycket annat, kan du läsa om i 100 platser du aldrig kommer att besöka. Varje plats beskrivs på några sidor tillsammans med foton eller satellitbilder. Detta är en fascinerande och bläddervänlig bok som man lätt blir sittande med ett tag.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 2 januari 2015