Var är Jane Eyre?
Visa titel Debug

Var är Jane Eyre?

Berättelsen utspelar sig i ett parallellt universum där flygplan aldrig blev någon hit, Krimkriget fortfarande pågår och tidsresor är ett faktum. Året är 1985, krigsveteranen Torsdag bor i London där hon nyligen blivit befordrad till chef för en polisstyrka som ska fånga en känd terrorist, tillika hennes nemesis: Acheron Hades. Men hela uppdraget går snett och Torsdag är nära att stryka med.

På inrådan av sitt framtida jag (kom ihåg – tidsresor) beslutar sig Torsdag för att flytta tillbaks till sin hemstad Swindon och ta ett jobb som litteraturdetektiv; en bortglömd och underbudgeterad gren av polisen som ägnar sig åt förfalskade manuskript och bibliofilers gängkrig. Hon har dock knappt hunnit vänja sig vid sitt nya jobb innan Hades slår till igen. Den här gången har han lyckats med sin skurkaktiga plan, att kidnappa Jane Eyre.

Var är Jane Eyre? innehåller otroligt mycket humor och spänning. Det är en passande bok för de som gärna rör sig mellan genrer. Eller har ett intresse för litteraturhistoria. Eller gillar Douglas Adams. Helst alla tre.

 

Tipsat av: Filippa

Liknande titlar

Språk