Sköna maj
Visa titel Debug

Sköna Maj

Den här lättlästa romanen är skriven med en speciell målgrupp i åtanke, nämligen människor med demenssjukdom. Författaren hade en närstående i åtanke och frågade sig vad denna skulle ha tyckt om att läsa eller lyssna till under sin sjukdom.

Boken har en positiv ton och korta kapitel. På ett snyggt sätt görs dessutom en sammanfattning i början av varje kapitel av vad som hände sist. Huvudperson är Maj som är ute med sin rollator. I slutet av varje kapitel upprepas att hon egentligen borde gå hem, men så händer det något nytt roligt.

Titeln syftar både på månaden maj och på huvudpersonen, som onekligen är en skön typ. Denna fantastiska majdag är full av händelser. Bland annat träffar Maj en gammal käresta, hjälper till på en restaurang, äter glass och går på bio. Hennes vuxna dotter blir orolig när de ringer från boendet och säger att Maj inte har kommit hem när hon borde, men allting ordnar sig.

Det ryms också en del retro och nostalgi, som när Maj och hennes ungdomskärlek konstaterar att man på nytt kan köpa godiset Nickel på biografen.

Också personer utanför den tänkta målgruppen kan läsa denna bok med ett leende på läpparna.

 

Tipsat av: Anna

Liknande titlar

Språk