Ett litet liv
Visa titel Debug

Ett litet liv

I denna storslagna episka berättelse får vi lära känna fyra killar i deras storstadsliv i ett samtida New York. De träffas på college och får en väldigt tajt gemenskap. De håller sedan kontakten mer eller mindre genom hela livet. JB utbildar sig till konstnär, Jude, som är berättelsens främsta huvudperson, till advokat, Willem satsar på skådespeleriet och Malcolm blir småningom arkitekt.
Sinsemellan är killarna ganska olika: de kommer från skilda samhällsklasser, har olika hudfärg och sexuell orientering.

Jude är den som har ett bottenlöst traumatiskt förflutet och denna hans uppväxt präglar hela livet. Han är väldigt hemlighetsfull och kan inte berätta vad han varit med om, inte ens för sin närmaste vän Willem som han tidvis också bor tillsammans med. Vännerna försöker hjälpa Jude men medlidande och omsorg hjälper inte hela vägen - inte när han kanske inte ens vill bli hjälpt.

"Ett litet liv" handlar om att fortsätta leva, trots smärtan. Vissa saker går inte att laga hur mycket man än försöker. Men man måste ändå fortsätta att försöka! Och inte glömma hur mycket omsorg, empati och kärlek trots allt betyder.

Hanya Yanagihara borrar djupt i sina romankaraktärer och det känns som man verkligen lär känna dem. 
"Ett litet liv" är en hjärtskärande och innerlig bok som man inte glömmer i första taget.

 

Tipsat av: Lena

Liknande titlar

Språk