Här är du:  Startsida » Bibliotek » Huvudbiblioteket
Start för innehåll

Huvudbiblioteket

Gammal och ung 

Huvudbiblioteket ligger på Biblioteksgången 13, strax intill Täby köpcentrum. Parkeringstips: Norra parkeringshuset, gå sen söderut på Biblioteksgången. Det är ca 200 m.
Se karta!

Öppettider, huvudbiblioteket

[v.16] [v.17] [v.18]
2014-04-14 - 2014-04-20
  • Måndag: 09:00-20:00
  • Tisdag: 09:00-20:00
  • Onsdag: 09:00-20:00
  • Torsdag: 10:00-18:00
  • Fredag: Stängt
  • Lördag: Stängt
  • Söndag: Stängt

Kontakt

 


Biblioteket byggdes 1972 och även om lokalerna i stort sett är sig lika har verksamheten utvecklats i takt med tiden. Här finns ett rikt utbud av böcker, tidningar och tidskrifter, språkkurser, ljudböcker, DVD mm för barn och vuxna.
Här finns något för alla, vi erbjuder gratis internet och även trådlös uppkoppling, på barnavdelningen finns rejäla ytor och möjlighet att låna, läsa, leka, göra tävlingar mm.

Evenemang
Biblioteket har evenemang både för barn och vuxna, t.ex: sagostunder, bokfika för 9-12-åringar, författarprogram, bokcafé och bokcirkel för vuxna.
En programbroschyr ges ut inför vårens och höstens program.

Begränsad service 9-10!
Begränsad service måndag - fredag mellan 09:00 och 10:00. Vi har mindre bemanning denna tid men hjälper till med det mesta. Men vi hinner i regel t.ex. inte hämta böcker i magasinet eller skicka fax denna tid. Du kan låna, studera och söka i datorer.

I entrén
I entrén kan man läsa dagstidningar från hela Sverige. Där finns även Library Press Display, dagstidningar från hela världen att läsa på två datorer. I entrén går det också bra att återlämna böcker i bibliotekets återlämningsmaskin.
I regel pågår två utställningar i entrén, på väggen till höger visas "Månadens konstnär".
På väggen till vänster kan utställare med anknytning till Täby själva visa sina verk.
Anmäl intresse till Sonja Bechor.

Läsesal
En trappa upp finns en läsesal för tyst läsning. Man når den via trappan som finns inne i biblioteket.